På ørretjakt i Finnmark

Friluftsliv i Finnmark
18.10.2016

Glem vidda – prøv kysten i stedet. Mange drømmer om en fisketur på Finnmarksvidda, men kystnære områder kan være minst like spennende i vårt nordligste fylke.

Les mer

Variasjon i fiskemiddagen

Randulf3
15.09.2016

Stekt ørret er vel og bra, men på lengre fisketurer kan det være god å variere tilberedningen av fangsten. Her er noen tips fra eventyrer Randulf Valle.

Les mer

Rapala CountDown - Best i stor test

Best i test Countdown
17.05.2016

Bladet Villmarksliv har gjennomført stor-test av ørret-wobblere gjennom sesongen mai til september og Rapala CountDown er soleklar vinner og best på alt!

Les mer

Vibrax - Best i stor test

Hot pepper best i test
04.05.2016

 I magasinet Villmarkslivs store test av spinnere ble Vibrax Hot Pepper best i test av ørretspinnere.

Les mer

Når harren redder fisketuren

Randulf harr 06
14.12.2015

Er det noe å vake etter så vaker gjerne harren. Kulde, sludd og vind gjør ingen forskjell. Det gjør harren til en fin sportsfisk på starten og slutten av sesongen.

Les mer

Pasvik - Dype skoger og årets lyseste dager

1120
24.10.2014

Randulf tar oss denne gang med inn i Pasviks dype skoger, på jakt etter godt friluftsliv for småbarnsfamilien, og kanskje noen fiskemiddager.

Les mer

Tips for fjellfiske

DSC_8753
29.07.2013

Cato Bekkevold, storfisker og trommis i bandet Enslaved, gir deg her en masse fisketips for innlandsfiske.

Les mer

Klart at ørret spiser ørret!

Høstørret01
24.01.2013

Randulf har vært i Stabbursdalen og fisket under rypejakta. Det funket bra.

Les mer

Samme sted - ni år etter

2009_08_10-944
27.04.2012

Tilbake etter ni år. Stryket som markerer utløpet til Karasjokka fra en av de større innsjøene den passerer gjennom, buldrer gjennom tussmørket.

Les mer

Knipsetips for fiskere

Knipsetips
15.03.2012

Randulf Valle står bak flere av bildene i katalogene til Elbe Normark. Nå har han gitt ut boka "Knipsetips - ta bedre turbilder". Kanskje du kan plukke opp noen fototips til neste fisketur.

Les mer

Magerøya – mye mer enn Nordkapp

2009_05_20-1159
16.11.2011

De fleste som besøker Magerøya har ett mål for øye: Nordkapp. Men om det er alt du tar deg tid til går du glipp av mye. Norges nordligste øy har nemlig mye mer å by på!

Les mer

Nordkyn: Fisk i sjø, vann og elver

2010_06_23-47
10.10.2011

I løpet av et yrkesår kan Tor Petter Krogh fra Kjøllefjord dra på land flere hundre tonn torsk og hyse. Når han har fri pakker han fluestanga og drar til nærmeste lakseelv.

Les mer

Fiske i Gausdal Vestfjell

2008_07_05_400
04.07.2011

Øst for Jotunheimen finner du Gausdal Vestfjell. Området kalles ofte Jotunheimens forgård, men har lite til felles med sin mer kjente nabo.

Les mer

Harrfiske i særklasse

Harrfinne i kveldssol
28.07.2010
Femundsmarka står for de fleste turinteresserte nordmenn som erkeeksemplet på villmarka. Mot øst fortsetter furuskogen inn i Sverige. Vi dro en tur til nabolandet for å prøve harren i Rogenområdet.
Les mer

Ørret- og harrfiske i Spekedalen

Harr spekedal1
26.07.2010

Thomas Jesting gir oss tips om fiskeplasser og fluevalg etter ørret og harr i Spekedalen, Øvre Rendalen.

Les mer

6 kilos brunørret på Max Rap!

Tom Levin2
23.05.2010
Tom Levin har testet Max Rap. Og FOR et resultat!
Les mer

Ett stekt egg - takk!

Egg på spidd
25.01.2010
Et egg eller to er et fint tilskudd til turfrokosten også når du er på fisketur. I alle fall på dagstur og andre, korte eventyr. Randulf Valle deler stadig turtips med oss turfolk og fiskere. Her har du noen av hans varianter som gjør at du kan variere maten og spe på fiskemåltidene dine under turen.
Les mer

Pannekaker på fisketuren

Pannekake 1
14.12.2009
Det er fort gjort å glemme og spise når fisken virkelig er i bittet. Hvor mange ganger har du ikke tenkt; bare ett kast til - mens magen rumler? Skal du legge et skikkelig grunnlag for en lang dag på tur? Gjør som Sverdrup, Ingstad og Amundsen: Start dagen med et lass pannekaker.
Les mer

Få fyr på fjellbålet

Svartkjel
05.11.2009
På fisketuren gir selve turen og kosen rundt bålet mye av stemningen. Bålet er en naturlig del av det tradisjonelt forankrede friluftslivet, og det er ingen grunn til å droppe denne kosen selv om du er godt over tregrensa. Selv i de goldeste fjellområdene, eller langt inne på tundraen, går det an å klare seg uten primusen, men det krever at du vet hva du gjør.
Les mer

Unngå Myggen! Både innenlands og utenlands!

Mygg
30.10.2009
Ikke la myggen ødelegge dine friluftsopplevelser. Bruk myggmiddel som virker! Det er ikke bare på hytta, på campingen, under picknicken eller på fisketuren det er bra å ha Autan Protection Plus med seg i bagasjen. Glem ikke å pakke ned Autan i reisesekken når du skal utenlands.
Les mer

Generelle fiskeregler i Norge

Sjøfiske fra land
07.09.2009

Vær obs på at det også er lokale fiskeregler der du skal fiske. Disse finner du der du kjøper fiskekort, eller du kan få de fra den lokale Fylkesmannen. Reglene nedenfor er generelle og er hentet fra Direktoratet for Naturforvaltning.

Les mer

Gjedda - en glupsk rovfisk

Gjedde en fantastisk sportsfisk
27.07.2009
Den aligatorformede gjedda har gapet fullt av tenner. Den begynner å spise annen fisk når den selv er 2-3 cm lang og fullt utvokst kan den veie over 20 kilo.
Les mer

Røya - Nordkalottens fisk

Isfiske etter røye
13.04.2009

Få fisker er flottere enn røya i gytedrakt, men den er ikke bare flott å se på - røya er også en av våre mest tilpasningsdyktige fiskeslag.

Les mer

Ei panne steikefisk - få fisk på fjellturen

matfisk
28.04.2008
Det er lett å få fisk. Det eneste som kreves er at du er på rett sted, til rett tid og fisker med riktig utstyr.Ei panne krøllfersk fjellørret hører fjellturen til, men så var det å få fisken på land da. Mange sliter med det, og for å bli en god fisker er det ingen ting som kan erstatte erfaring. Erfaringen kommer fortere om du drar på tur med noen som kan faget. Nest beste alternativ er å lese seg til litt startkunnskap: Her er noen enkle tips som øker sjansene dine.
Les mer

På jakt etter finnmarksrøya

Innesperret i kulpen
24.09.2007
Augusttåka ligger lavt over Finnmarksvidda i det vi setter opp teltet. Merkelig nok har vi klart oss uten regn hele dagen, der vi har ruslet sørover fra veien mellom Alta og Skaidi. Teltet settes fort opp og soveposer og underlag rulles ut.
Les mer

Da abboren tok montana

Fiske i Anarjohka nasjonalpark
11.12.2006
Randulf Valle er heltids skribent, fotograf og eventyrer, som sjelden lar fiskemuligheter forbli uprøvd når han er på tur. I sommer har han vært på ørretfiske i Øvre Anarjohka Nasjonalpark, og padlet med kano ned Karasjohka.
Les mer

Sunndalen - mer enn bare Driva

Sunndalen.jpg
06.06.2006
Mange sitter med kartet og drømmer om høyfjellet og fisket der. Men høyfjellet, og fisken der, er svært lunefulle og det har Randulf Valle opplevd flere ganger. For deg som kun kan sette av en uke - vært sikker på at forholdene er som de skal, slik at fisket er på topp!
Les mer

Høysommer i Gausdal Vestfjell

bål.jpg
22.05.2006
Sesongen nærmer seg og for fjellglade nordmenn er det på tide å pakke sekken og gjøre seg klare! Randulf Valle, har tidligere vært en tur i Gausdal Vestfjell og forteller oss her litt om hvor behagelig fjellfisket kan være.
Les mer