Utvidet Mormyshka-sortiment

25.11.2016

Vi har økt sortimentet for å gi flere muligheter til det spennende mormyshkafisket. Våre nye mormyshkaer er produsert hos Jemtlands Fiskeverkstad i Sverige.

Maggot og mormyshka

Maggot på mormyshka. Foto Cato Røenbakken

Mintuu Mormyshka 15

Mintuu Mormyshka 15

Twisted Mormyshka 44

Twisted Mormyshka 44

Räzern Mormyshka 99

Räzern Mormyshka 99

Landø Diamant Mormyshka 30

Landø Diamant Mormyshka 30

Landø Diamant XL Mormyshka 43

Landø Diamant XL Mormyshka 43

Blue Fox Wolfram Mormyshka 002

Blue Fox Wolfram Mormyshka 002

Mormyshka boks

Mormyshka boks

Mesterstang Mormyshka

Mesterstang Mormyshka

Mormyshka-fisket, som opprinnelig kom fra Russland, har fått et godt fotfeste i vårt naboland Sverige etter abbor, mort, harr og sik. Men også den forsiktige vinter-ørreten og den til tider sturende røya godtar de små myshkaene agnet med en maggot eller to. Her i Norge er det mange isfiskere som alltid har med seg mormyshka i boksen når fisket er litt tregt, og for konkurransefiskerne er det mange isfiskekonkurranser som har blitt avgjort med nettopp mormyshka.

Til dette fisket trenger du en pilkestikke med følsom nappindikator. Indikatoren fremme i tuppen viser deg de minste bevegelser når fisken er bortpå agnet. I de fleste tilfeller vises nappene i kun små bevegelser når fisken, f.eks. ørret, smaker på agnet. Andre ganger "løftes" indikatoren når f.eks. abboren tar nedenfra og opp, et såkalt løftenapp. I begge tilfeller er det viktig med et raskt tilslag.

Mormyshkaene våre har tynne kvalitetskroker som gjør at man ikke punkterer maggoten og de gir også god kroking av fisken. Fjærmygglarver er også å anbefale som agn.

Bruk tynn sene for lite synlighet og fri bevegelse. Til de minste mormyshkaene går man ofte ned i 0,10mm, og da må man være forsiktig i tilslaget. Til de største mormyshkaene kan man bruke senetykkelser helt opp i 0,18 og 0,20mm. Bruk en løkkeknute som f.eks. Rapala-knuten slik at myshkaen svømmer fritt og ikke blir låst i en posisjon av seneknuten.

Ofte starter vi med en pilk eller pimpel for å sjekke fiskebittet. Om ingenting skjer bytter vi til mormyshka for å sjekke ut om der er fisk likevel. Mormyshka fiskes gjerne ved å slippe den helt ned til bunn, deretter sveiv opp 10cm og rist forsiktig på stikka. Mange tapper på stikka med pekefingeren for å skape den lille bevegelsen. Hold øye med indikatoren hele tiden da man ofte ikke kjenner nappene. Hold rolig noen sekunder og pilk deg på samme måte oppover i vannlaget. Etter røye kan man også gjøre det motsatt ved å starte ved iskanten og fiske seg nedover.
Flere av fiskeslagene tar gjerne hvis du setter fra deg stikka under en pause.

Om ingenting skjer er det et nytt hull lenger bort som gjelder; bevegelig fiske for å finne fisken gjelder som alltid. Bruk et godt isbor slik at du klarer mange hull i løpet av fiskedagen.

Mormyshkafiske er moro både for store og små og alle våre modeller finner du her.


Tips en venn
Fyll ut feltene og trykk 'send'. Vi lagrer ingen informasjon om deg og din mottaker!

Din e-post:
Ditt navn:
Mottakers e-post: