Variasjon i fiskemiddagen

Randulf3
15.09.2016

Stekt ørret er vel og bra, men på lengre fisketurer kan det være god å variere tilberedningen av fangsten. Her er noen tips fra eventyrer Randulf Valle.

Les mer

Rapala CountDown - Best i stor test

Best i test Countdown
17.05.2016

Bladet Villmarksliv har gjennomført stor-test av ørret-wobblere gjennom sesongen mai til september og Rapala CountDown er soleklar vinner og best på alt!

Les mer

Vibrax - Best i stor test

Hot pepper best i test
04.05.2016

 I magasinet Villmarkslivs store test av spinnere ble Vibrax Hot Pepper best i test av ørretspinnere.

Les mer

Møresilda - Best i stor test

Møresilda best i test
21.04.2016

I sportsfiskemagasinet Alt om Fiske vant Møresilda stor sjøørret-test. I tillegg fanget den flest av andre fiskeslag.

Les mer

Knipsetips for fiskere

Knipsetips
15.03.2012

Randulf Valle står bak flere av bildene i katalogene til Elbe Normark. Nå har han gitt ut boka "Knipsetips - ta bedre turbilder". Kanskje du kan plukke opp noen fototips til neste fisketur.

Les mer

Gass og kulde

Gassbrenner01
23.02.2012

Gassbrennere har noen rent fysiske begrensinger når det blir kaldt. Bladet Friluftsliv har undersøkt saken.

Les mer

Snøsmelting avmystifisert...

Snøsmelting01
23.02.2012

Hvordan smelter du snø mest effektivt på tur? Her er det mange sterke meninger. Bladet Friluftsliv gikk vitenskapelig til verks for å finne svarene.

Les mer

Friluftsliv i mørketida

hoved randulf
14.12.2011

Hva gjør man når sola nekter å stå opp? Setter man seg foran peisen med en god bok, eller drar man på tur uansett?

Les mer

Ett stekt egg - takk!

Egg på spidd
25.01.2010
Et egg eller to er et fint tilskudd til turfrokosten også når du er på fisketur. I alle fall på dagstur og andre, korte eventyr. Randulf Valle deler stadig turtips med oss turfolk og fiskere. Her har du noen av hans varianter som gjør at du kan variere maten og spe på fiskemåltidene dine under turen.
Les mer

Pannekaker på fisketuren

Pannekake 1
14.12.2009
Det er fort gjort å glemme og spise når fisken virkelig er i bittet. Hvor mange ganger har du ikke tenkt; bare ett kast til - mens magen rumler? Skal du legge et skikkelig grunnlag for en lang dag på tur? Gjør som Sverdrup, Ingstad og Amundsen: Start dagen med et lass pannekaker.
Les mer

Fyr trygt i vinter

Primus telt
30.11.2009
Mange av oss isfiskere ligger i telt også vinterstid. De fleste teltprodusenter advarer mot bruk av primus inne i teltet. Like fullt er innendørs fyring en forutsetning for et relativt komfortabelt vinterfriluftsliv.
Les mer

Få fyr på fjellbålet

Svartkjel
05.11.2009
På fisketuren gir selve turen og kosen rundt bålet mye av stemningen. Bålet er en naturlig del av det tradisjonelt forankrede friluftslivet, og det er ingen grunn til å droppe denne kosen selv om du er godt over tregrensa. Selv i de goldeste fjellområdene, eller langt inne på tundraen, går det an å klare seg uten primusen, men det krever at du vet hva du gjør.
Les mer

Unngå Myggen! Både innenlands og utenlands!

Mygg
30.10.2009
Ikke la myggen ødelegge dine friluftsopplevelser. Bruk myggmiddel som virker! Det er ikke bare på hytta, på campingen, under picknicken eller på fisketuren det er bra å ha Autan Protection Plus med seg i bagasjen. Glem ikke å pakke ned Autan i reisesekken når du skal utenlands.
Les mer

Generelle fiskeregler i Norge

Sjøfiske fra land
07.09.2009

Vær obs på at det også er lokale fiskeregler der du skal fiske. Disse finner du der du kjøper fiskekort, eller du kan få de fra den lokale Fylkesmannen. Reglene nedenfor er generelle og er hentet fra Direktoratet for Naturforvaltning.

Les mer

Ei panne steikefisk - få fisk på fjellturen

matfisk
28.04.2008
Det er lett å få fisk. Det eneste som kreves er at du er på rett sted, til rett tid og fisker med riktig utstyr.Ei panne krøllfersk fjellørret hører fjellturen til, men så var det å få fisken på land da. Mange sliter med det, og for å bli en god fisker er det ingen ting som kan erstatte erfaring. Erfaringen kommer fortere om du drar på tur med noen som kan faget. Nest beste alternativ er å lese seg til litt startkunnskap: Her er noen enkle tips som øker sjansene dine.
Les mer