Meny
Meny

Ørretfiske med CountDown® Elite

Skrevet av: Inge Rønning

Vinteren 2020 kom de første eksemplarene av det som ble årets hotteste nyhet, Rapala CountDown® Elite. Etter å ha fått sett de første bildene av de, så var jeg veldig spent på å få testet de. Størrelse, fasong og farger var akkurat hva jeg selv ser etter i en wobbler til mitt fiske og da spesielt i elva på jakt etter trofé ørret.

CountDown® Elite representerer over 80 års Rapala-erfaring med utvikling og førsteklasses håndverk, og er den råeste premium balsawobbler verden noensinne har sett. CountDown® Elite er bygget i en konstruksjon som gir maksimal kastedistanse og treffsikkerhet, og den imitasjonsmessige svømmebevegelsen trigger uten tvil rovfisken.

Den har den legendariske kontrollerte og saktesynkende CountDown-egenskapen som vi fra før kjenner så godt, i tillegg har den forbedret både styrke, varighet og allsidighet. Ved spinnstopp gir CD Elite en fristende, vrikkende bevegelse når den synker slik småfisk gjør når de slipper seg ned mot bunnen.

Fargemønstrene kombinerer metallisk overflate, HD-print og flere nye attraktive mønster, noe som bringer fiskeimitasjonen til et helt nytt nivå.

Første mulighet til å teste den ble i Storsjøen i Rendalen i begynnelsen av Mars. Jeg likte svømmebevegelsene til den veldig godt, da den har en veldig naturtro og livlig gange. Samtidig som den tåler høy fart, noe som er veldig viktig når det kommer til fiske i hardt strømmende elver. 

Det som kanskje overrasket meg aller mest ved første test var nok kanskje kasteegenskapene til denne wobbleren! Den er utrolig godt balansert, og går som en pil, snor rett igjennom lufta. Dette gjør at det er veldig enkelt å gjøre presise kast med den.

Første test tur ble det en fin ørret på godt kiloen i Storsjøen. 

Så kom endelig 1. Mai og starten på fiske i elv for sesongen 2020! Renaelva sto for tur, og det var først nå Rapala CountDown® Elite virkelig skulle få vist frem sine egenskaper. Det ble 2 lange dager med fiske, og wobbleren innfridde så til de grader! Det ble fanget veldig mange flotte ørreter rundt kiloen og opp mot 2 kg.  Fikk testet ut flere av fargene, og fikk raskt noen favoritter til dag fiske og natt fiske. Farge spekteret er vidt, og passer til alle situasjoner.

Rena ørret tatt på CountDown® Elite

Neste test var Mistra. Mistra er en veldig stri og rask elv, så det skulle bli spennende å testet den der. Den fanget fisk etter fisk utover sommeren av veldig bra kaliber. Mange av de bikket 2 kilo, og noen dro også vekta over 3 kilo. Rapala CountDown® Elite ble uten tvil min soleklare favoritt i elva på jakt etter brunt gull. 

Mistra ørret tatt på CountDown® Elite
Mistra ørret tatt på CountDown® Elite

Den er veldig allsidig og fisker like godt oppstrøms som nedstrøms.

På slutten av sesongen fikk jeg noen eksemplarer av den nye CountDown® Elite. En mindre versjon, 55 mm. Ved første øyekast, så føltes den noe liten til mitt fiske. Men når elva hadde den lave vannstanden som den nå hadde, så hadde jeg allikevel troa. Og den passet veldig godt til elv med mindre vannføring. Der den større versjonen gikk rett til bunnen,  så fisket Elite 55 fortsatt veldig godt. Og fisk ble det nokså raskt på den. Og størrelsen var det heller ikke noe å si på, flere over kiloen og med toppfisk på 2 kilo, da ser man at man ikke skal la seg lure av størrelsen. Stor fisk spiser liten fisk!

CountDown® Elite 75mm og nye 55mm
Flott ørret fra Mistra tatt på 55mm

Med Countdown Elite 75 og 55, så har man wobblere som dekker de aller fleste elver og situasjoner. Elite er en allround wobbler som har gitt meg utrolig mange fine ørreter igjennom sesongen som har vært, på veldig mange krevende steder, der jeg tidligere kanskje har følt at jeg har manglet noe.

Nydelig Mistra ørret tatt på CountDown Elite i fargen GTBT
Sjekk ut denne videoen som vi filmet sammen med Rapala høsten 2020 i Mistra.
0 av 3000
Du mangler 3000 før gratis frakt!